Het rundvlees in onze slagerij wordt geleverd door Vleesvee Integratie Twente (VIT). De VIT is met haar manier van werken betrokken bij alle schakels in de vleesveeketen en is daarmee in staat de kwaliteit en veiligheid optimaal te bewaken en de klant een constant product te leveren, voor een constante en correcte prijs.
Waar het om gaat in ons vak? Dat we de klant een puur en mals stuk rundvlees kunnen bieden. Met een constante, superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf. Wij delen die passie voor mooi vee en vlees met u als consument. Elke dag weer werken we samen aan een prachtig produkt. Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is.
Vleesvee Integratie Twente (VIT) is de rundvleesgrossier die de slachtrijpe runderen van deze boeren vervolgens selecteert en slacht, wij verwerken dit mooie vlees voor u tot lapjes en specialiteiten. Het vlees is uitsluitend afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees. Zoals de Blonde d’Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d’Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering
De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur.